Vad går kommunskatten till?

Alldeles för ofta finner jag mig debatterande på Reddit. Nu senast har olika skattefrågor varit aktuella. Bland annat var den en användare som beklagade sig över att skattepengarna går till allt möjligt skit. Nu tror jag inte att det riktigt stämmer, men visst är det frustrerande att inte ha en överblick av vad skattepengarna går till?

Då kom en annan hjälpfull användare in och presenterade verktyget “Skattekollen”, en tjänst som många kommuner har där en kan se vad ens egna skatteinbetalningar går till. En fantastisk tjänst på många sätt, det är så ofta det florerar myter om hur mycket en betalar för det ena och det andra, äntligen går det att få reda på hur det faktiskt ligger till. Gå in och kolla din egen kommun: https://skattekollen.se/#skattekollare-section

Hoppas du upptäcker något spännande! Jag blev själv förvånad över att nästan allt i Göteborg går till “Omsorg, stöd och hjälp” samt “Utbildning och barnomsorg” och nästan inget går till något annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *